Volg ons ook via social media:

Living the DigiGipsy Lifestyle..


Lees hier mijn persoonlijke verhaal, ontdek wat mijn drijfveren zijn en hoe ik er bij ben gekomen om met deze blogsite te beginnen. PS, dit is (helaas) niet mijn auto.

Mijn naam is Sander. Ik ben geboren in een klein dorpje in Noord-brabant halverwege de jaren 80 en vandaag de dag leef ik de DigiGipsy Lifestyle als blogger en internetondernemer. Wat de term Digi Gipsy precies inhoudt ontdek je door het verhaal hieronder te lezen.

Reizen van hop naar her

Na een turbulente jeugd met veel narigheid, ben ik al op 10 jarige leeftijd samen met mijn kleinere broertje, vanuit het ouderlijk huis naar familie verhuisd. Na ongeveer een jaartje verhuisde we weer. Dit maal gingen we naar een pleeggezin en vervolgens nog naar diverse internaten. Ik heb daarom ook nooit echt heel lang op dezelfde plaatsen gewoond. Het reizen en het ontdekken van nieuwe plekken en mensen zit me dus al van kinds af aan in het bloed.

De middelbare school

Ik heb eigenlijk nooit echt geweten wat ik wilde worden. In groep 8 (van mijn inmiddels tweede basisschool), kreeg ik van mijn leerkracht het advies om iets te gaan doen met mijn creativiteit. Ik ging naar de MAVO en in deze middelbare schoolperiode ben ik meerdere keren verhuisd, waardoor ik uiteindelijk op vier verschillende middelbare scholen heb gezeten in die tijd.

The DigiGipsy

© The DigiGipsy

Werken in de fabriek en op de bouw

Na de middelbare school begon mijn zoektocht naar een baan die bij mij paste. Mijn eerste baantje was in een lampenfabriek. Staand aan een tafel moest ik schemerlampen in elkaar zetten en voor mij hing een grote klok. Telkens wanneer ik dacht dat er al een half uur voorbij zou zijn keek ik op die klok, maar het was nog maar vijf minuten later. Ik dacht vrijwel constant, wat doe ik hier? Nadat de baas op een dag door de hal liep met een van zijn klanten riep hij tegen ons; dat moet sneller! Toen heb ik direct ontslag genomen.

Na het lampenverhaal ben ik begonnen bij een lokale dakdekker. Het buiten werken beviel me al iets beter, maar ook dit zag ik mezelf niet heel mijn leven doen. We werkte regelmatig voor Defensie. Op een dag was ik aan het werken op een legeringsgebouw (barak). Een groepje militairen dat buiten stond te roken riep: hé jongen! is het leger niks voor jou? Dit zette me aan het denken en ik gaf aan bij mijn baas dat ik dat wel zag zitten. Hij antwoordde; ach dat is toch niks voor jou jongen.

Het leger in

Het bleef toch aan me knagen en ik ging informatie opzoeken via kennissen die ook hebben gediend. Vervolgens heb ik een voorlichting bijgewoond en ben ik het traject in gegaan om beroepsmilitair te worden. Na de keuringen ben ik direct begonnen aan de algemene militaire opleiding op mijn achttiende. Deze baan paste echt bij me. Ik was weer lekker aan het reizen, heb de mooiste herinneringen gemaakt en plaatsen gezien waar ik anders nooit gekomen zou zijn. Na een 4 jarig contract heb ik dienst weer verlaten. Ik wilde weer eens wat andere dingen gaan proberen.

Een scharrelaar

Na mijn diensttijd ben ik, zoals ik het zelf altijd noem een beetje een scharrelaar geworden. Ik werkte korte periodes via uitzendbureaus en zat dan weer even thuis. Ik kon mij niet hechten binnen een bedrijf en wilde daarom vaak al snel weg. De baantjes die ik dan had varieerde van productiewerk, logistiek werk, vrachtwagenchauffeur tot beveiliger. Ik deed zeg maar zo'n beetje alles waar ik maar wat mee kon verdienen. Echter kwam ik er in mijn loopbaan achter dat het werken voor een baas niet voor mij was weggelegd. Ik wilde me vrij voelen als een vogel en vooral baas over mijn eigen tijd zijn.

De online wereld in

Tijdens de uitvoering van de verschillende baantjes die ik heb gehad bij werkgevers, fantaseerde ik altijd al over (financieel) onafhankelijkheid zijn. Mijn eigen ding doen, zelf mijn eigen centen verdienen zoals ik dat graag wil. Een vriend van me werkte in die tijd als programmeur bij een, in die tijd hele populaire Nederlandse website, waar de gebruiker gratis een sms'je kon versturen. Onder het betreffende sms-bericht kwam dan een commerciele boodschap te staan. Het concept achter die website fascineerde mij enorm en ik ging samen met die betreffende vriend veel zitten brainstormen over geld verdienen via internet, met een hapje en een drankje erbij. Op een gegeven moment wilde ik ook echt dingen gaan ondernemen en ik dacht:

"Als ik websites ga leren maken, kan ik in de online wereld gaan!"

Cursus webdesign

In het jaar 2011 ben ik gestart met een cursus webdesign op MBO4 niveau. In de avonduren ging ik één dag in de week naar school. Hier leerde ik de basis voor het bouwen van een website met HTML, CSS en Adobe Photoshop. Tijdens deze opleiding begon ik ook gelijk met het maken van mijn eerste websites. Na het behalen van mijn certificaat voor webdesigner, ben ik mij verder gaan verdiepen in het optimaliseren van websites voor de zoekmachines en online marketing.

Gratis cursus online marketing

Om meer digitale kennis te vergaren volgde ik onder andere de gratis cursus online marketing via Google digitale werkplaats. Met deze gratis online te volgen cursus, die bestaat uit 26 modules haalde ik een officieel Google certificaat en ontdekte ik de basisprincipes van online marketing. Ik kan iedereen die zich digitaal wat verder wil ontwikkelen deze cursus sterk aanraden!

Gesponsorde links:

Radiozenders.FM | Radio luisteren, doe je hier!

De DigiGipsy, een digitale nomade

Inmiddels ben ik al ruim 11 jaar online actief met verschillende websites waarmee ik een passief inkomen genereer. Eind 2021 ontstond bij mij het idee om een eigen blogsite op te zetten met artikelen in diverse onderwerpen. Graag deel ik in mijn rol als blogger mijn kennis en levenservaring met anderen. Ik wil met mijn blogs graag een nuttige bijdrage leveren ter inspiratie van mijn lezers of gewoon om nieuwe dingen te ontdekken via het internet.

Een goede blognaam bedenken

Ik ben best lang aan het brainstormen geweest over een leuke blognaam. Toen ik zelf een tijdje geleden op een avond een blogartikel aan het lezen was over digitale nomaden, terwijl ik op toevallig op youtube zat te luisteren naar gipsyjazz muziek, kreeg ik ineens de ingeving: 'Digi Gipsy'! Ik dacht yes! dat wordt hem en ging gelijk checken of de domeinnaam beschikbaar was. De naam DigiGypsy is dus eigenlijk afgeleid van de term: digital nomad.

Digitale nomaden zijn personen die het internet gebruiken om hun werk onafhankelijk van de locatie overal ter wereld uit te kunnen voeren. Echter het verschil met mij is, dat digitale nomaden een "nomadisch" bestaan leven door veel te reizen en op die manier gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen. Ik werk zelf de meeste tijd vanuit huis, maar ik heb wel de vrijheid om mijn werk op elke gewenste locatie uit te voeren. Daarom vond ik de door mijzelf verzonnen term: "DigiGipsy" een mooi alternatief voor: digital nomad omdat het beter past in mijn persoonlijke situatie.

Van paard en wagen naar, laptop en internetverbinding

De Gipsys (een samenvatting voor Roma en Sinti als in veel ruimere zin), zijn van oorsprong ook een nomadisch volk. Vroeger trok de gemeenschap met paard en wagen door Europa maar tegenwoordig zijn ze op een paar uitzonderingen na gevestigd en wonen ze in de meeste gevallen net als de meeste mensen op vaste locaties zoals op woonwagenkampen maar ook steeds vaker gewoon in huizen.

Gipsys zijn net zo goed met de tijd mee gegaan als iedereen. Maar de levensstijl, waaronder de traditionele gebruiken en spreektaal wordt nog altijd gerepecteerd binnen de cultuur. Wanneer het om werk gaat, zoeken de gipsys het liefst naar werk dat hun onafhankelijkheid en vrijheid niet in de weg staat. Van vroeger uit tot de dag van vandaag zijn ze dan ook met name te vinden in ambachtelijke beroepen, in de handel of in de muziek. Door mijn levensloop, de sterke familiebanden, de redelijk gesloten maar hele vrije manier van leven en zeker op werkgebied voel ik mij verbonden met de levensstijl van gipsys. Hierbij wens ik iedereen heel veel leesplezier op mijn blogs!