Volg ons ook via social media:

Verwarmen met gas of op stroom?

Je hoeft er niet per se een zuinige leefstijl op na te houden

om baat te hebben bij dit artikel. De hoge energieprijzen

van dit moment raken ons namelijk allemaal. Lees hier

hoe je flink kunt besparen op je energiekosten.

De energieprijzen gaan de komende periode sterk stijgen en de hamvraag die steeds meer mensen zich momenteel slellen luidt dan ook:

'Is het goedkoper om je huis te verwarmen met gas of op stroom?'

Om deze vraag voor jezelf te beantwoorden lees je in dit artikel welke optie de beste is in jouw situatie om te besparen op je stookkosten.

Verwarming op aardgas

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat alle Nederlandse woningen en nog eens 1 miljoen gebouwen in 2050 van het aardgas af moeten zijn.

Ondanks de komst van: de warmtepomp, zonnepanelen, infraroodpanelen, zonneboilers en meer van dit soort moderne energiebesparende apparaten, stookt en kookt de overgrote meerderheid, nog gewoon op een gasaansluiting. Ruim acht op de tien huishoudens verwarmt de woning momenteel nog gewoon met een centrale verwarming op aardgas.

Verwarming op elektriciteit

Elektrische verwarmen is een optie wanneer er niet verwarmd kan worden met een ketel op aardgas of een warmtepomp. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij appartementen die gebouwd zijn in de jaren 80. Ook oudere woningen of bijgebouwen waarin nog geen cv is aangebracht kunnen elektrisch gestookt worden. Echter wordt een elektrische verwarming tegenwoordig het meest gebruikt voor ruimtes waar geen centrale verwarming is aangelegd. Dus eigenlijk enkel als bijverwarming. Denk hierbij aan het bijverwarmen van een garage, serre of tuinhuis of zolder.

Bijstoken met een elektrische kachel

Nu de huidige gasprijzen de pan uit reizen, overwegen steeds meer mensen om in ieder geval tijdelijk (gedeeltes van) het huis bij te verwarmen met een elektrische kachel. Maar loont het eigenlijk wel om tijdelijk over te stappen op een elektrische verwarming? Hieronder proberen we het prijsverschil tussen verwarmen op gas en verwarmen op elektriciteit te vergelijken om zo tot de beste optie te komen.

Top-5 zuinigste elektrische kachels van dit moment

Voor iedereen die van plan is om een elektrische kachel aan te shaffen, hebben we hieronder een opsomming gemaakt met de vijf meest zuinige exemplaren die op dit moment online verkrijgbaar zijn.

  1. De zuinigste elektrische kachel
  2. De tweede zuinigste elektrische kachel
  3. De derde zuinigste elektrische kachel
  4. De vierde zuinigste elektrische kachel
  5. De vijfde zuinigste elektrische kachel

Verderop in dit artikel vind je afbeeldingen van de kachel top-5 hierboven.

Wat is nu goedkoper: gas of stroom?

Verwarmen, elektrisch vs aardgas. Een doorsnee Nederlands gezin verbruikt jaarlijks gemiddeld zo'n 1.475 kuub gas. Per dag komt dat neer op net iets over de 4 m3. Met een verwachte prijs van...

Blogmenu:

Kies een categorie en bekijk de meest recente blogs erover hieronder:

Luistertip tijdens het lezen: