Volg ons ook via social media:

Geld verdienen achter je laptop..

Zelf je eigen inkomen genereren vanachter je pc, laptop of smartphone. Wie wil dat nou niet? Misschien denk je: 't is niet voor mij niet weggelegd. Maar het is weldegelijk mogelijk en er zijn talloze manieren voor. In deze blog lees je nuttige tips en ontdek je een aantal verschillende (veelgebruikte) manieren om online geld te verdienen vanuit je eigen huis of op elke locatie die je maar wilt. Dit alles is gewoon te realiseren van achter je computer, laptop, tablet of zelfs met je smartphone!

De punten die we in dit artikel behandelen, zijn slechts een greep uit een enorm scala van mogelijkheden om geld te verdienen via het internet. Puur om je een beeld te geven van de mogelijkheden. Echter zijn er ook minder bekende unieke en slimme concepten die enorm winstgevend zijn.

10 manieren om online geld te verdienen

Ben jij van plan om online te gaan (bij)verdienen? Lees dan snel verder! In dit blogartikel behandelen we namelijk 10 manieren om geld te verdienen van achter je computer.

 1. Start een blog en/of vlog
 2. Verdien geld met je eigen website
 3. E-books schrijven en verkopen
 4. Gebruik sociale media als verdienmodel
 5. Verkoop spullen via marktplaatsen
 6. Word influencer
 7. Verkoop je foto's (Stockfotografie)
 8. Handel in cryptomunten
 9. Start een webshop
 10. Verkoop producten middels dropshipping

Naast deze punten zijn er nog talloze manieren meer om online inkomsten te genereren. Hieronder gaan we dieper in op elke manier die hierboven beschreven is.

1. Geld verdienen met bloggen en vloggen

Terwijl je dit artikel aan het lezen bent, draag je indirect al bij aan de inkomsten van een blogger (DigiGipsy). Ook al lees je deze blog alleen maar en koop je niets, klik je niet op advertenties of links die verwijzen een partnerwebsite. Je bent toch een bloglezer en geïnteresseerd in dit onderwerp. Hoe meer lezers een blog trekt, des te interessanter deze zal worden voor potentiele adverteerders. Het is als blogger belangrijk dat je met passie schrijft en dat je vooral unieke teksten schrijft in je eigen woorden. Wanneer je unieke content hebt zul je ook hoger scoren in de zoekmachines met je blog.

Manieren om geld te verdienen met je blog

Als blogger heb je best wel wat verschillende opties om inkomsten te genereren met je artikelen. Hieronder vind je een opsomming van manieren om geld te verdienen met een blog.

 • Google Adsense (tekst- en beeldadvertenties)
 • Affilate marketing (commissie verkoop)
 • Verkoop van links in de artikelen
 • Bedrijfsvermeldingen
 • Gesponsorde posts

Manieren om geld te verdienen met je vlog

Wanneer je gaat vloggen (een blog in de vorm van een video), zijn er weer andere manieren om inkomsten te genereren. Denk hierbij aan de volgende mogeGeld verdienen met je vloglijkheden:

 • Verkoop van video advertenties
 • Het tonen van gesponsorde producten in je video's
 • Gesponsorde vlogs met aanbevelingen
 • Het tonen van display advertenties

Zo zie je wel dat er met bloggen en vloggen qua verdienmodel dus best veel mogelijk is. Op deze website zullen we regelmatig artikelen posten over: hoe een blog te starten?

2. Geld verdienen met je eigen website

Er zijn hele gemakkelijke manieren om inkomsten te genereren met een website. Websites zijn er natuurlijk in allerlei soorten en gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan: je persoonlijke website, een nieuwssite, een startpagina, een bedrijfswebsite of een website van een stichting, sportclub of vereniging.

Afhankelijk van de soort website zijn er verschillende passende verdienmoddellen te bedenken. Er zijn mensen die tonnen of zelfs miljoenen per jaar verdienen met hun website. Deze personen zijn dan ook echt bedrijfsmatig op een commerciële manier bezig met hun website. Maar het is natuurlijk ook al heel mooi als je, alleen al de kosten van je website terug kan verdienen met een van de onderstaande opties.

Je hebt namelijk niet persé een eigen bedrijf nodig om geld te kunnen verdienen met je website. Wel moet je als particulier je extra inkomsten doorgeven bij de Belastingaangifte, zoals dat ook verplicht is met andere bijverdiensten. Voor de inkomstenbelasting heb je dan namelijk 'resultaat uit overige werkzaamheden'. Lees meer over: online geld verdienen en belasting. Hieronder vind je een opsomming van manieren om geld te verdienen met je website.

 • Google Adsense
 • Affiliate Marketing
 • Gesponsorde aanbevelingen
 • Abonnement aanbieden

Wanneer je interesse hebt in een van de bovenstaande punten om inkomsten te gaan maken met je site, lees dan ook onze andere blogs over dit onderwerp. Hieronder vind je een aantal diensten waar je een accoun aan kunt maken om vervolgens inkomsten te kunnen gaan genereren met je webite.

Awin affiliate programmaGoogle Adsense

3. E-books schrijven en verkopen

Wanneer je heel goed in de pen zit, je hebt heel veel creativiteit of gewoon een heel goed verhaal. Dan is het misschien wel een goed idee om een E-book (online boek) of meerdere ebooks te gaan schrijven. Er is namelijk een erg leuk inkomen te verdienen met het schrijven van E-Books.

Je eigen e-book verkopen

Je hebt vele uren in je boek gestoken en je online boek is eindelijk klaar. Nu is het tijd om het boek onder de aandacht te brengen bij het publiek en de uitgevers. De verkoop van je e-book kan op verschillende manieren zoals hieronder opgesomd.

 • Verkoop het boek op je eigen site
 • Laat het boek verkopen via een online uitgever
 • Biedt je ebook gratis aan op Bol.com

4. Social media als online verdienmodel

Geld verdienen met TwitterBen je al (redelijk) bekend, heb je gewoon heel veel volgers, veel invloed op mensen of beheer je een bepaalde groep of community op de sociale media? Dan is het heel goed mogelijk om hier een extra slaatje uit te slaan. Bedrijven staan er namelijk om te springen om hun product of dienst aan te (laten)prijzen op social media kanalen. Hieronder vind je diverse social media kanalen en de meest voor de handliggende manieren van geld verdienen via deze media.

 • Facebook, verkoop gesponsorde posts voor bedrijven.
 • Instagram, gesponsorde (product) afbeelding plaatsen voor en bedrijf.
 • LinkedIn, een advertentie lanceren namens een bedrijf.
 • Snapchat, promoot producten als kleding, etenswaren etc. voor bedrijven.
 • Twitter, verdien geld met goede tweets en een fooipotje (Tip Jar).

Blogmenu:

Kies een categorie en bekijk de meest recente blogs erover hieronder:

Luistertip tijdens het lezen:

5. Verkoop van (tweedehands) producten via online marktplaatsen

Een in Nederland zeer veel gebruikte manier om bij te verdienen via internet is toch wel het handelen via de zogenaamde online marktplaatsen. Deze websites bieden als het ware een digitale markt aan, waar jij een kraampje kan huren. Als particulier zelfs vaak gratis je spullen te koop aan kunt bieden in veel categorieën. Hieronder vind je een lijst met de top-5 van de meest populaire marktplaatsen in Nederland.

 1. Marktplaats
 2. Ebay
 3. CataWiki
 4. Bol.com
 5. Amazon

Op bovenstaande marktplaatsen kan men zowel tweedehands als nieuwe producten te koop aanbieden.

6. Word Influencer

Wanneer je al bekend bent en/of veel invloed hebt op mensen, is influencer-marketing een goede optie om extra inkomen te vergaren. Bedrijven maken namelijk graag gebruik om met behulp van bekende mensen, hun potentiële klanten te beïnvloeden.

Voorbeelden van verdienmodellen met influencer-marketing

Hieronder vind je 3 mooie voorbeelden van methodes waarmee je influencer-marketing zou kunnen inzetten als (extra) verdienmodel.

 1. Gesposorde product plaatsing. Je hebt een kanaal met 50.000+ abonnees op Youtube waar je make-up tutorials op post. Cosmeticabedrijven zullen je nu graag zakelijke voorstellen willen doen om hun merk aan te prijzen bij jouw volgers.
 2. Commissieverkoop. Je kunt als influencer ook prima kiezen voor affiliate-marketing. Hierbij kies je zelf de producten die passen bij je content. Voorbeeld: Je hebt een culinaire website met kookvideo's en recepten. Bij een bepaald recept kun je bijvoorbeeld een link plaatsen naar het keukengerei wat jij gebruikt. Wanneer de bezoeker hier vervolgens op klikt en een bestelling plaatst ontvang jij een percentage van het aankoopbedrag.
 3. Merchandise. Ben je artiest, topsporter of succesvol blogger? Dan is Merchandising een hele mooie manier om extra omzet te genereren. Je fans kopen producten met jouw (merk)naam erop. Op deze manier genereer je inkomsten en je maakt reclame! Een win-win situatie dus.

7. Verkoop je foto's via internet

Heb je naast online geld verdienen ook nog een passie voor fotografie? Dat komt mooi uit! Geld verdienen met stockfoto'sMet stockfotografie is online namelijk ook goed geld te verdienen. Maar dan moeten we eerst even weten wat het precies inhoudt.

Stockfoto's verkopen via beeldbanken

Een afbeelding die je op je website of andere online kanalen mag gebruiken tegen een bepaalde vergoeding noemt men een stockfoto. Jij als fotograaf krijgt vaak betaald in de vorm van een commissie telkens als de stockfoto wordt verkocht via een zogenaamde beeldbank.

Op nagenoeg elke website worden wel foto’s/afbeeldingen gebruikt. Voorbeeld: Stel je beheert een website voor je boksclub. Je wilt graag een afbeelding van een paar bokshandschoenen gebruiken op je homepagina. Je hebt dan twee mogelijkheden: je maakt zelf een foto of je betaald een klein bedrag voor een foto van een beeldbank. Hieronder vind je een opsomming van de meest bekende beeldbanken om stockfoto's te kopen of verkopen:

 • iStock (by Getty Images)
 • Shutterstock
 • Adobe Stock
 • Nationale Beeldbank (voor Nederlandse stockfoto's)

8. Handel in cryptomunten

Een ongekend polpulaire manier van online handelen is de handel in crypto. Cryptocurrencies zijn digitale valuta's waarvan de bekendste de Bitcoin (BTC) is. Een cryptomunt kan worden verhandeld of beleggers kunnen op een bepaalde valutaspeculeren. Er zijn tegenwoordig wel duizenden verschillende cryptomunten op de markt. Er zijn verschillende manieren van handel in crypto. Hieronder vind je de meestvoorkomde handelswijzen op korte en lange termijn.

 • Lange termijn handel. Je koopt bepaalde cryptomunten kopen en houdt die vervolgens lang vast, in de hoop dat het flink in waarde stijgt. Ter illustratie: in 2009 kosste de Bitcoin slechts een paar cent. Eind 2021 is de waarde van deze cryptomunt de 50.000 euro gepasseerd.
 • Korte termijn handel. Snel handelen en winst proberen maken in cryptomunten die een hoge volatiliteit hebben, waardoor je kan inspelen op de koersstijging en -dalingen die vaak 10% of meer bedragen.

9. Start een webshop

Heb je een fysieke winkel? Dan is het in deze tijd erg interessant om ook te gaan digitaliseren in de vorm van een webshop. Zeker in de tijd van lockdowns. Nier essentiele fysieke winkels moeten hun deuren in deze periode sluiten om 17:00 uur. Echter werken de meeste mensen tussen 9:00 en 17:00 uur waardoor velen simpelweg niet meer de mogelijkheid hebben om je winkel te bezoeken. Door het starten van een webshop bereik je je klanten alsnog buiten reguliere openingstijden. Het opzetten van een webwinkel is tegenwoordig ook steeds gemakkelijker geworden. Je hebt de mogelijkheid om een webshop te laten maken door een webdesigner, maar veel webhosting bedrijven bieden vandaag de dag ook pakketten aan waar je heel gemakkelijk zelf in een mum van tijd je eigen webwinkel in elkaar hebt gezet.

10. Producten verkopen middels dropshipping

Om even in het webshop verhaal te blijven komen we nu op een onderwerp wat in het verlengde ligt namelijk: dropshipping. Met dropshipping kun je producten aanbieden in je webwinkel, zonder ze zelf op voorraad te hebben. Wanneer de een klant een product in jouw webshop bestelt verzend jij het product niet zelf, maar je zet de bestelling rechtstreeks door naar de lecerancier.

De leverancier stuurt vervolgens de bij jouw geplaatste bestelling direct door naar de klant met de gegevens van jouw webshop erbij. Hierdoor heb jij als webshop eigenaar geen enkel fysiek contact met het product en hoef je je alleen te richten op de marketing en het verkoopproces.

Tips en verhalen van ervaren online pioniers

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit blogartikel over geld verdienen van achter je laptop. Als het goed is, heb je nu een globaal idee gekregen van de mogelijkheden die het internet te bieden heeft op dit gebied. Om meer te weten te komen over de specifieke punten in deze blog lees je onze andere interessante artikelen in deze categorie met mooie verhalen en tips van online pioniers die je voorgingen in dit avontuur via de button hieronder.